Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Boende på kusten: Öppna betalmotorvägen vid kollisioner på kustvägen

Marbella kommunfullmäktige debatterade i fredags ett förslag om att betalmotorvägen bör öppnas i samband med kollisioner på gamla kustvägen A-7:an. ”Olyckor på sträckan Fuengirola-Riviera del Sol-Marbella innebär kollaps och problem för alla. Det är inte acceptabelt att inte betalmotorvägen öppnas utan vägtull vid sådana tillfällen”.

”Förutom att det skulle bli billigare för det offentliga och även leda till bättre trafiksäkerhet. Trafikstockningar skulle undvikas och räddningstjänsten fick lättare att arbeta”.

Så står det i ett brev som skickats till Utvecklingsdepartementet via plattformen Change.org där en grupp invånare på kusten lätt publicera en protestlista. Initiativet kommer efter olyckan den 13 februari då en lastbil välte på kustvägen vilket skapade stora irritationer bland boende i främst Rivera del Sol.

María Isabel Vázquez, som är president i en grannförening i Rivera del Sol säger att någonting nu måste göras för att undvika kollapser på kustvägen som följer i samband med kollisioner. En lösning måste komma så snart som möjligt, menar María Isabel Vázquez och tillägger:
”En del kan inte ta sig till arbetet och ambulanser kan inte ta sig fram till olycksplatsen”.

Bilister skulle kunna informeras tidigt att ta betalmotorvägen via de elektroniska tavlor som finns uppsatta längs vägen i händelse av en kollision. Det gäller i synnerhet vid Fuengirola där betalmotorvägen börjar samt vid Rivera del Sol och Marbella där det finns påfarter till betalmotorvägen.

Konkret så önskar man att en kommission upprättas mellan berörda kommuner som Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona, Manilva och Casares som ligger utmed betalmotorvägen AP-7.

21.02.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö