Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Maj 2018

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare: Glad nyhet för tv-tittare
Regeringskansliet i Sverige har gett alla som kommer till Costa del Sol lite glada nyheter vad väller streamingtjänster för både tv-program och film.
Det byggs padelbanor lite varstans. Där det tidigare låg tennisbanor har padeltennis tagit över
Padeltennis: En popsport i 360 grader
Padel är sporten som växer så det knakar. Det är racketsporten som är ett mellanting mellan tennis och squash men är betydligt lättare att spela. Precis som i squash spelar man i en bur och får utnyttja väggar. Padelbanan har nät som i tennis och samma poängsystem. Serven kommer underifrån och man spelar alltid dubbel.
Cuenca
Spaniens Paradorer fyller 90 år: Bo kungligt i historien
Det nationella nätverket av paradorer startade 1928. Det var slott, fästningar, palats, kloster och gamla sjukhus som hade sett sina bästa dagar. Kunde de räddas åt eftervärlden? Paradorerna är ett av de få statligt ägda bolag som har överlevt privatiseringsvågen och som 2018 firar 90 år.
Spanien just nu – vänstergerillan ETA biktar sig
Vänstergerillan ETA ber om förlåtelse för den skada och smärta de vållat i sin halvsekellånga kamp för att skapa ett självständigt Baskien. I april lät de kvarvarande smulorna av terrororganisationen bikta sig i den baskiska tidningen Gara.
Johan Franco Cereceda besöker Almuñécar på Costa Tropical regelbundet där han har lägenhet. Nu har Johan utkommit med boken VINO! om spanska viner och spansk vinkultur (Foto: Alice Franco Cereceda)
Ny bok på svenska om Spaniens viner: ”Det finns ett utrymme för innovation”
Äntligen, sa jag högt för mig själv. Ungefär som någon utropar när Nobelpristagaren i litteratur tillkännages. Så kände jag det när jag fick veta att en ny bok på svenska om Spaniens viner utkommer. Och det är inte vem som helst som är författare.
 Don Paulino Crianza 2014
Månadens vintips
Den här månaden tipsar vi om tre röda viner från lika många olika områden. Och som är framställda på olika druvor. La Rioja Alta, Requena (Valencia) och provinsen Málaga kommer den här månadens härligheter ifrån.
Magiska Wisteria skapar rum.
Susannas garden design: Botanisk inspiration och vårliga äventyr
Kombinationer i det till synes oändliga kan med ett tränat öga brytas ned i några få vinnande och ständigt återkommande kombinationer. Favoriter som gärna återkommer för att de är så förbaskat bra. Detta var min slutsats efter ett fascinerande besök på Malaga Botaniska trädgård några veckor tidigare skrivande stund. Vilken plats! Har ni inte besökt ännu, gör det! Har ni varit där, åk igen!
Fråga mäklaren: Vad är priset per kvadratmeter?
En fråga som svenskarna ofta ställer är om statistik för pris/m2. Detta leder ofta till långa förklaringar. Kort och gott är den officiella statistiken i Spanien som helhet inte fantastisk, och den regionala är inte mycket bättre.
Marknadsobservation: Ljudet av krigstrumman eller politiskt oljud?
Den andra mars i år publicerade Trump (enligt min uppfattning) det mest extrema uttalandet i sin karriär som ledaren för den fria världen. ”Trade wars are good, and easy to win”.
Fråga advokaten: Vid köp av lägenhet: Varför måste vi redovisa var pengarna kommer ifrån?
Vi håller på att köpa en lägenhet i Marbella och har blivit ombedda att redogöra för varifrån vi fått pengarna ifrån. Måste vi svara på allt detta? Vi tycker att det är vår ensak!
Kroppstonande behandlingar cryolipolysis
Om man verkligen känner att man har gjort sitt bästa för att bli av med fettdepåer genom rätt träning och diet, men fortfarande kämpar med kärlekshandtag, lösa armar, putmage, lårfett och även dubbelhaka, då kan cryolipolys vara rätt beslut.
Philip kåserar: Tavlorna talade till mig
La Cañada Golf Club är belägen strax norr om Sotogrande, någon kvarts bilfärd från Gibraltar.

På Stan - Företagsnytt
Modebutiken Nina B firar 10 års jubileum i år
Paulina Schulz fastighetsmäklare i Los Boliches
Svenska skolan i Marbella växer
Inspirerande miljö hos Vintage Point Marbella

Var Du Där
Fastighetsringen Real Estates invigde butik
Kultur- och vinresan till Castilla y Leon och Galicien
Mäklarbyrån Costa del Sol inviger nya lokaler
Vårmode med Swea
Burlesk cabaréshow på Tipi Tapa!
Provinsens dag 2018

Mat och Vin
Hos Tanino får du med dig alla upplevelser
El Sombrero i Marbella: God mat med fötterna i sanden