Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Oktober 2017

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare! Allt svårare att hitta hyresbostad på kusten
Flera fastighetsmäklare har gjort det känt att det råder brist på objekt på kusten – en trend som förstås är både positiv och negativ.
Mijas, en välmående kommun som levererar
Mijas – välmående kommun som levererar
En intensiv turistsommar är över när antalet besökare på kusten tre– eller fyrdubblades. Mijas kommun mitt på Costa del Sol är extra utsatt när högsäsongen inom turismen sätter in. Faktum är att Mijas går som tåget och nya investeringar i bostäder på 200 miljoner euro väntar den närmaste tiden.
En ny skörd på väg att bli vin och en ny årgång. Under de sex första månader 2017 exporterade Spanien vin för 1,32 miljarder euro.
Spansk vinexport sätter rekord
Spanien drar in kosing från vinexporten som aldrig förr. Under årets sex första månader exporterades vin för 1,32 miljarder euro. Det är en ökning med 6,7 procent jämfört med samma period ifjol trots att volymen minskade med 0,7 procent till 1,116 miljarder liter enligt OEMV (Observatorio Español del Mercado del Vino).
Botani Garnacha 2015
Månadens närproducerade vintips
Vi är privilegierade som kan handla närproducerade viner på kusten som bara blir bättre och bättre. Jag får ofta frågor om bra viner från närområdet. Den här gången rekommenderar jag ett rödvin, samt två vita som är lämpliga att dricka till fisk, skaldjur eller varför inte Huelva-räkor under varma höstdagar.
Spanien just nu – Den svarta legenden
Minns Spanienåret 1992. Sevilla hade världsutställning, Madrid var Europas kulturhuvudstad och sommar-OS i Barcelona med enorma investeringar. Hamnkvarter snyggades upp. Montjuic-berget som tidigare var sopberg och kåkstäder fick alla världens blickar på sig med olympiastadion, simbassäng, sporthallar och vackra parker.
Agneta kåserar: Så går dagarna och jag är tacksam att vara här
Jag tog min gamla Volvo och min drejstol , sa hej då till Göteborg och körde ner till Casares. Huset jag köpt låg vackert med ryggen åt ett berg och fri sikt framåt. Det fanns ingen ström.
Marknadsobservation: Där myter (aldrig) dör
Varför finns myter och vilken funktion har de?
Fråga advokaten: Vi tänker flytta till Spanien. Vad behöver vi känna till om att driva företag, skatter med mera i Spanien?
Vi har tänkt flytta till Spanien. Jag har ett företag som jag tänkte att jag skulle driva från Spanien och min fru kommer till en början att vara hemma med vår nyfödda son. Vad behöver vi tänka på vad gäller skatt m m?
Fråga mäklaren: Bankåtertag bra eller dåligt?
Under mina 16 år som fastighetsmäklare har jag har varit auktoriserad lånemäklare för totalt 14 banker och tagit fram hundratals hypotekslån till våra kunder.

På Stan - Företagsnytt
Vi köpte bostad i Spanien
Carmen arbetar för Rosén Larsen Advokater AB
Vintage Point & Storey firar ett år i nya butiken
Sjukgymnast med magisk händer
Mäklarfirman Centroasunnot
Djurspalten: Adana hundarnas rätt till ett bra liv!

Var Du Där
Säsongsöppning hos Gallery Art Club
The Presidents Trophy på Santa Maria golf
Swedish Vein Clinic öppnar ny klinik
AHN Torremolinos besökte vinfestivalen i Mollina
Svenskkolonin dansade loss till Robert Wells

Mat och Vin
El Sombrero i Marbella favorit i repris
Nystart med mersmak
Bättre och bättre varje gång