Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

April 2017

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare: Pigg på ägg till påsk?
SÅ HÄR LAGOM TILL PÅSK kan vi konstatera att vi inte kom-mer att lida brist på ägg i det här huset. I höstas gick sambons dröm om att ha en flock höns i uppfyllelse då familjen utökades med tio stycken Rhode Island Reds.
”Día de Pesca”, Fiskedag, är målad på flera fasader
Reflexioner i Solkustens trädgård
Estepona är i fokus när det gäller bostadsköp och investeringar på västra Costa del Sol. Och det är inte konstigt. Den charmiga pärlan med fina stränder drar till sig allt fler svenskar och andra nationaliteter. Muralmålningar, vackra gator med blomsterkrukor i glada färger gör detta till Solkustens trädgård.
Vin står för 25 procent av hälsofördelarna med Medelhavsdieten
En måttlig vinkonsumtion i kombination med Medelhavskosten rekommenderas av hälsoskäl. Det var slutsatsen vid kongressen Wine and Health 2017 som nyligen hölls i La Rioja. Yrkesfolk och andra professionella experter inom medicin, vetenskap och näringslära var samlade.
Oro i branschen när chiringuito förvandlas till lounge
Är en identitet på väg att gå i graven? Det menar strandföretagare och turister som de senaste åren fått se chiringuito efter chiringuito slå igen eller ändra namn till lounge. I stället för ”pescaíto frito” är det mingel, cocktails och hamburgare på menyn.
Klätterväxter ska användas i mängder. De skapar snabbt volym och bjuder oftast på överdådig blomning
Trådgård: Kommunikation en utmaning vid skapandet av en trädgård
Att inte alltid kunna nå fram verbalt till en annan person är en ganska ny upplevelse för mig. För att inte snacka om frustrerande. Många strängar på lyran, en kommunikativ läggning och ett skapligt självförtroende har gjort det relativt lätt för mig att få kontakt med människor ända sedan barnsben, något jag värdesätter djupt.
Spanien just nu - terrorister ska inte behandlas med silkesvantar
Fem år, fyra månader och 25 dagar efter att vänstergerillan och den terroriststämplade baskiska organisationen ETA meddelade att de avslutar sin väpnade kamp kom beskedet 17 mars att de avväpnar sig fullständigt 8 april.
Kungliga slottet i Madrid
Succéresan till Madrid återkommer – nu med spännande Alcalá de Henares och Chinchon
Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer i höst för åttonde året och nionde gången. Nyhet i år är Alcalá de Henares, berömd för sitt universitet som grundades av Cardinal Cisneros på 1400-talet, och för diktaren Miguel de Cervantes – skaparen av det odödliga verket ”Don Quijote” – som föddes här. Vin besöker även vackra Chinchon, staden med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.
Frida kåserar: Husse eller jag?
Varje morgon sitter vi på min balkong för att äta frukost, njuta av morgonsolen och tittar på nyheter från gatan och stranden. Varje morgon underhålls vi av Hussen med den lille Vovven och har oerhört roligt åt denna lilla pigg/alert/busiga yorkshireterrier som driver sin husse till vansinne. Vi kan absolut inte bara le utan skrattar högt åt vovvens uppfostran av Husse och ger ofta vovven applåder för sina finter.
Höstens vinresa till Rioja och Ribera del Duero – nu med nyheten Cigales
För femte hösten i rad återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 20 till 24 oktober 2017. Bland årets nyheter är att vi besöker det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling.
Marocko med vinprovning
Marocko 12 till 16 oktober 2017. Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.
Fråga advokaten: Hur upprättar vi ett testamente som inte orsakar osämja i en syskonskara?
Hej! Vi är lyckligt gifta sedan 30 år och har fyra barn tillsammans. Vi funderar på att upprätta ett testamente men vet inte riktigt vad vi bör göra. Vi har hört att arvskiften kan skapa osämja i en syskonskara och detta vill vi försöka undvika. Har du några tips?
Är spanska företag lönsamma?
Risken när man skriver om detta tema är, att om man blir för detaljerad kan texten bli svårläst, men jag gör ett ödmjukt försök.
Fråga mäklaren: Vilka skatter betalar man som fastighetsägare i Spanien om man har permanent uppehållstillstånd (residencia) i Spanien?
Först måste vi bestämma reglerna för att vara en resident eller icke resident fastighetsägare. Om du bor mer än halva året, dvs. minst 183 dagar, i Spanien så betraktas du som resident i landet. Detta betyder att du ska deklarera allt du äger i Spanien.

På Stan - Företagsnytt
Todomadera Estepona - specialisterna på garderober och dörrar
Plus valía kan återbetalas
I​SA International med alltomspännande ​verksamhet
Casas & Reformas - Skandinavisk trygghet genom hela byggprocessen
Coendu - hjälp på svenska när det gäller fastigheter på Costa Tropical
ACOOLA bästa lösningar när det gäller skugga
Torreblanca del Sol Real Estate
Studio MindBody, harmoni för kropp och knopp!
Skapa minnen med dina kollegor på Costa del Sol!

Var Du Där
Kultur- och vinresa till Castilla y Leon och Galicien

Reportage
Nu är det dags att varna för processionslarver – igen!

Fitness - Hälsa
Se om din syn!
Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 VittsjöSpanien Magasinet allt om Spanien