Svenska Magasinet besökte The Strand i Almuñécar i slutet av oktober,
en sådan där underbar solig höstdag när det går att sitta i solen. På The Strand´s trevliga terrass var det full fart. Velilla-stranden är super trevlig när solen skiner, palmerna vajar och många promenerar eller cyklar längs strandpromenaden. Till The Strand är det 1,6 km från rondellen med bläckfisken, en lagom gångtur före lunch kanske för er som bor i centrum. Annakarin äger och driver denna utmärkta restaurang sedan 8,5 år tillsammans med kocken Paco och kökshjälpen Celeste.

Som seden är på Costa Tropical serveras en tapa till varje dryck. Menyn är kompakt, välkomponerad och dessutom prisvänlig. Här hittar ni sallader, färsk pasta och fisk, pil pil, grillad lax, club sandwich, en väl tilltagen skagen toast och klassiska rätter som spareribs, entrecote och oxfilé. Dagtid serveras ett urval av fräscha smörrebröd, vårt tips är rostbiffen som är toppengod. På kvällstid erbjuds goda pizzor. The Strand är öppet för lunch 13-16 och middag 19-22, förutom måndagar då det är stängt. Söndagar är bråda dagar då endast lunch serveras, två sittningar, och det är dansk söndag frukost som gäller. För 11,50 € får man två valfria smörrebröd med en öl och en snaps. Boka gärna bord för kvällar och söndagar då det ofta blir fullt.

Annakarin menar att Almuñecar är ett riktigt guldkorn och hälsar alla välkomna till The Strand. Tel 958 633 098. Vi finns på Facebook.