Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Fjärde golfklubben klar för WGC

Liselotte Neumann är en av de svenska golfproffs som stödjer Tumbas initiativ
Liselotte Neumann är en av de svenska golfproffs som stödjer Tumbas initiativ
Marbella Club Golf Resort blir fjärde golfklubben i fyrklövern som står värdar för World Golfers Championship i Marbella. Övriga är Flamingos Golf, Santa Clara och Rio Real.


Av Anders Olow

Tumba hoppas på drygt 300 deltagare från närmare 30 nationer till det som kallats ”de vanliga amatörernas golf-VM”, och vars final går den 24-31 oktober i Marbellaområdet.
Tidigare har världsfinalerna gått i bland annat Malaysia, Sydafrika, USA och Dominikanska Republiken.
Finalen kommer dessutom att filmas i samarbete med det Wien- och Marbella-baserade filmbolaget Falcon Media Group.
För femton år sedan drog legendariske Sven Tumba i gång en världstävling i golf för vanliga amatörer – World Golfers Championship, WGC.
 

Tumbas tävling har sett lite olika ut genom åren, och fungerat på olika sätt i de länder som deltagit, men grundidén är densamma: Du kan bli världsmästare i din egen hcp-grupp. Och du representerar dessutom ditt land i ett ”landslag” som utgörs av de olika vinnarna i varje hcp-grupp.
World Golfers Championship spelas i fem hcp-klasser: 0-5, 6-10, 11-15, 16-20 och 21-25. Slagspel med hcp – och hcp-justering efter varje runda.
Årets svenska uttagning har skett via de landsomfattande tävlingar som bland andra Cancerfonden, Tee4TwoGolf  och First Open anordnat.
– Sverigefinalen spelas den 20 september på vackra Kyssinge Golf utanför Stockholm, berättar Sven Tumba.
Dessutom blev det i dagarna klart även med den spanska kvalificeringen som kommer att spelas på La Cala Resort den 18 oktober, och man siktar på 125 spanska deltagare. [Information finns på La Calas hemsida: www.lacala.com].
La Cala Resort firar dessutom 20-årsjubileum mitt under WGC-tävlingen!
Flera svenska golfproffs har uttryckt sitt gillande av idén med ett hcp-världsmästerskap för amatörgolfare. I ett öppet brev till svenska golfare lovar  bland andra Liselotte Neumann, Jesper Parnevik, Per Ulrik Johansson och Mathias Grönberg att sponsra det svenska lagets deltagande i Marbella som ett tack för allt stöd de själva fått genom åren.
ƒÞ Du som inte kvalificerat dig kan ändå vara med i parallelltävlingen WGI där två spelare formar ett  team och tävlar inom sin hcp-klass.
ƒÞ Info: www.worldgolfers.com

Bilder (i bildmappen för sept)
TumbaRudi2.jpg
Tumba och greve Rudi von Schönburg, hälsar välkomna till Marbella.
Foto: Kerstin Tungården
 Tumba och greve Rudi von Schönburg, hälsar välkomna till Marbella (Foto: Kerstin Tungården)
Tumba och greve Rudi von Schönburg, hälsar välkomna till Marbella (Foto: Kerstin Tungården)


Vittsjö