Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

San Pedros inredningsbutiker passar alla

San Pedro har inredningsbutiker för de flestas tycke, smak och plånbok
San Pedro har inredningsbutiker för de flestas tycke, smak och plånbok
Det faktum att San Pedro är en rätt liten by till trots så ryms här inredningsbutiker för de flestas tycke, smak och plånbok. Svenska Magasinet har besökt tre av de många inredningsbutikerna och spanat runt bland såväl trendiga tallrikar som tilltalande tavlor och sittvänliga soffor


Av Sofia Persson

Hos Charo Hallin som funnits på Solkusten i över 20 år, finns inredning som täcker upp det mesta och bästa man kan tänka sig inom ramen av inredning. Butiken i San Pedro är lite mer casual än den mer exklusiva butiken Charo Hallin har i Nueva Andalucia, och tillsammans kompletterar de varandra på ett fantastiskt sätt.

Fria händer
-Det roligaste med jobbet är när man får fria händer att inreda någons lägenhet eller hus precis som man själv vill, berättar Charo Hallins Christina White.
Ja, för hos Charo Hallin arbetar man mycket med just det här; att inreda hela lägenheter och hus till folk efter önskemål.
-Vi är fyra olika inredare som var och en har sin unika, egna stil och vi hjälper våra kunder med allt från att bara sy upp en enskild gardin, till att inreda hela deras bostad. En del vill att man ska välja ut varenda liten gaffel, berättar Christina White vidare.

Är det inte svårt att inreda någon annans hem? Att känna vad som representerar just personen som ska bo där?

- Jo, men det är också det som är det intressanta. Man får lyssna, prata, fråga, och sen göra det man själv tycker skulle passa personen. Oftast blir det faktiskt jättelyckat. Jag hade en kund för ett tag som bara skrek när hon kom in i sitt nyinredda hem!

Isfabrik blev inredning
1981 genomgick den gamla isfabriken vid vägen i San Pedro en rejäl förvandling och förändring. Från isfabrik till något annat som också slutar på bokstäverna ik, men som annars inte har några som helst likheter med den tidigare verksamheten. Isfabriken gjordes nämligen om till en…
… inredningsbutik!
Sedan den dagen har företaget, som går under namnet Cavon, sålt spanska antika, rustika möbler av unika material i lokalerna, och det är en imponerande samling antika möbler och interiörer. Här finns allt från små lampor till stora, tunga dörrar, och allt från vackra gamla instrument till stora, bastanta matbord.

Egen tillverkning

Cavon tillverkar en stor del av möblerna själva, och som kontrast till mycket annan inredning, så är det här inte tal om några futuristiska rena linjer, utan snarare möbler med karaktär.
-Det är viktigt att man får en balans och en blandning i sitt hem, har man bara nytt och modernt kan det lätt bli opersonligt och kallt, förklarar Camilla Smidt på Cavon.
I övrigt är det dörrar som är Cavons ess i rockärmen och stora specialitet.
- Ja, dörrarna går faktiskt väldigt bra, det är många som vill ha en dörr med karaktär till sitt hem, avslutar Camilla Smidt.

Komplett service

Sista stoppet på Svenska Magasinets on tour i San Pedros inredningskvarter blir hos Tu Casa, ett svenskt dekorationsföretag med två butiker vägg i vägg, en butik med mer modern touch, och en med mer kolonial design. Tu Casas stora grej är annars att erbjuda kunderna komplett service, med allt från målning till dekoration och byggnation.
-Trenden just nu är lite mer åt det moderna hållet, men det är ganska mycket modernt blandat med kolonialskt också, säger Tu Casas Eva Sundberg.

Individuellt
-Det är annars väldigt individuellt, från person till person, hur folk vill ha det hemma. Många efterfrågar riktig superdesign, medan andra vill ha det på något helt annat sätt.
Viktigast är ändå, framhåller Eva, att individen trivs.
-Det är en stressig värld vi lever i och det är viktigt att kunna komma hem till en skön miljö där man trivs och kan slappna av.
Vittsjö