Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Handelsbanken blir fullsortimentsbank i höst

Anders Pettersson från bankens kontor i La Nucia, Alicante, samtalar här med en besökare vid mässan Köpa Hus Utomlands i Göteborg
Anders Pettersson från bankens kontor i La Nucia, Alicante, samtalar här med en besökare vid mässan Köpa Hus Utomlands i Göteborg
Som vi kunde berätta redan i höstas gör SHB, Svenska Handelsbanken, en storsatsning på Spanien, hösten 2008 räknar man med att bli en fullsortimentsbank


Av Ola Josefsson

-Just nu jobbar vi med produktutveckling så att vi successivt kommer att erbjuda en mängd olika tjänster. Någon gång framåt hösten 2008 räknar vi med om allt går i lås att vi blir en fullsortimentsbank i Spanien, säger Senior Advisor Anders Pettersson som närmast kommer från Handelsbankens kontor i Nice, Frankrike, men från nu finns på kontoret i La Nucia, Alicante.

Tre provinser
Málaga, Alicante och Madrid är de provinser där svenska Handelsbanken numera finns. En utveckling som ligger väl med bankens framtidsvisioner.
-Handelsbanken har som mål att öppna ett antal bankkontor i Spanien allteftersom det finns behov, och det finns nordbor och britter. I framtiden kommer vi även att inrikta oss på spanjorer, säger Anders Pettersson när vi träffar honom i samband med utställningen Köpa Hus Utomlands i Göteborg.
-Vi kommer att expandera på platser där det finns möjligheter att växa, där vi kan erbjuda det som vi kallar vårt ”HB-sätt”. Enbart i England har vi just nu 50 kontor och vi finns exempelvis även i Holland, Polen, Tyskland och Ryssland.

Följa nordborna
En mässa som Köpa Hus Utomlands är viktig för Handelsbanken att närvara vid.
-Vi vill följa nordborna ut i världen. Så vi upplyser om bostadsfinansiering och skattefrågor som exempelvis arvsskatten hur den påverkar.
Handelsbanken finns i La Nucia, Alicante, där Christian Nielsen är kontorschef, i Marbella med Bo Hedberg som kontorschef, samt i Madrid där Stephan Oxenborg är landschef på regionala huvudkontoret. Handelsbanken har även ett kontor i Torrevieja där Anders Pettersson finns på torsdagar.
På Costa del Sol finns Handelsbanken sedan många år med kontor i Nueva Andalucia, Marbella. I mars arrangerades informationsmöte i Marbella och Fuengirola. Joachim Spetz, VD vid Handelsbanken Fonder informerade om utvecklingen inom fondområdet.
Jan Daresjö, chefsanalytiker i Luxemburg berättade om finansmarknaden och intressanta placeringar samtidigt som Ulf Hessedahl, känd och mångårig fastighetsmäklare på Solkusten var inbjuden för att ge sin syn på fastighetsmarknaden.

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

VittsjöSpanien Magasinet allt om Spanien