Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare

Jag gjorde ett tappert försök att vinna Wasaloppet! Hade jag ens trott att vinnaren skulle komma in på ofattbara 49 poäng hade jag nog spelat AHN-golfen istället. Jag minns kommentaren jag fick när jag för en gångs skull vann en golftävling på fantastiska 41 poäng. I arrangörens tidning stod då ” Här behövs inga fantomenskorer för att vinna här får alla pris” och jag blev inte ens nämnd vid namn.

Hur känner man sig då?
Hur känner sig en som kommer in med 49 poäng? Det vet inte jag, men att något är fel med handikapsystemet i Spanien anser många svenskar som hört av sig efter Wasaloppet. Varför är det alltid spanjorer eller engelsmän som har så fantastiska scorer?

Jag minns den tiden då vi arrangerade en serie tävlingar med Maxigolf. Vann du en deltävling var du automatiskt kvalificerad till finalen på Islantilla. En spanjor spelade en deltävling och vann stort, därefter kom han bara till finalen och tog hem förstapriset, en resa för två till Västindien. Då bestämde vi på Svenska Magasinet att endast tillåta skandinaver på våra tävlingar, för att lättare kunna kontrollera handikappen och hoppas på rättvisare golf.

Detta inte sagt för att klanka ner på Wasaloppet, utan bara konstatera att 2008, i ett Europa där vi alla ska kunna leva (läs spela) på samma villkor, ligger Sverige långt före.

Wasaloppet och Los Naranjos visade i år upp sina bästa sidor. Över 20 grader varmt, snabba greener och en som vanligt trevlig prisutdelning på The Restaurant, en stor kontrast till Vasaloppet i Sverige som alla vet vanns stort av Jörgen Aukland och vars bror Anders kom tvåa.

Och nu är det snart påsk. Som alltid uppmanar vi dem som inte följt påskprocessionerna i Málaga att göra det.

Glad Påsk!
Christer Melkerson

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

Vittsjö