Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Tanino på huvudstråket i San Pedro

Tanino heter en nyöppnad restaurang i bästa läget på huvudstråket i San Pedro, gå ner mot stranden förbi fiskebåten så hittar ni Tanino på vänster sida. 


Här serveras gourmet mat till normala priser och det känns som att allt är hälsosamt. Underbart bröd utan tillsatser kommer från byn Alcaucin nära Viñuela sjön. Olivoljan att doppa i är underbart pepprig. Chipsen av sötpotatis är supergoda. Smaksensationerna är många här på Tanino och influenserna kommer från hela världen.

Husets egna sallad har komponerats av Elisabetta som driver Tanino San Pedro. Hon kommer från Madrid och arbetade i 21 år på Kanarieöarna i Maspalomas, innan hon landade här på Solkusten. 

En speciellt god sallad där varje ingrediens är skuren p å sitt vis, svamp och tofu ingår förutom 7 sorters grönt och jordnötsåsen finns i botten. Blanda ordentligt innan ni börjar äta, annorlunda och smaskigt.

En välmarinerad indisk tikka kyckling retar smaklökarna, doppa i yoghurt sås med mint.  Små empanadas av majs med kött och mojo-sås äter vi med fingrarna, fyll på med sås efterhand. De typiskt mexikanska tacos är små och mjuka, serveras med fiskbitar och pikant sås. Även dessa är fingermat och allt går att dela så att ni kan prova många rätter. Jag höll på att glömma en suverän ceviche där stora räkor marineras i lime med rödlök, chili, tomat, koriander och chillitrådar.

Vi avslutar med en Thai inspirerad lax på grönsaksbädd. Bland Taninos viner är det de spanska som dominerar och mest Rioja och Ribera del Duero. Till sommaren säljs såklart mycket rosé och vitt vin medans cava är ett populärt val för många turister.

Tanino San Pedro har öppet hela dagen fr 12.30 och glöm inte bort att i Benamara, Estepona hittar ni Taninos första restaurang som nyligen fyllde 10 år. Läs mer om båda restaurangerna på tanino.es