Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Dessi - Tjejen med det stora hjärtat och hundra järn i elden

Många känner, eller känner till, Dessi Rogner och hennes hjälpsamhet. Hon har bott här sedan 1998 och har alltid varit aktiv med att hjälpa sina medmänniskor. Det har varit allt från att se till att folk får kontakt med rätt instans vid problem till att följa med som tolk när ens spanska inte har varit tillräcklig.


Text och foto: Anja Erixon

Till slut blev det så pass mycket att hon helt enkelt var tvungen att starta DR Consulting. Det är en sak att hjälpa till vid akuta personliga saker, men en helt annan sak när det kommer till de mer affärsmässiga sakerna man kan behöva hjälp med. Dessa saker tar tid och om man då måste ta ledigt från sitt arbete blir det ju en inkomstförlust och det håller inte i längden. Det helt naturliga blev då att starta företag med just den personliga hjälpen som grundidé!

Under årens lopp har Dessi skapat ett stort kontaktnät, som hon och hennes kunder nu har stor nytta av. Det är allt från advokater, byggföretag och t om en och annan sjukhusdirektör. En stor del av hennes arbete är att hjälpa till vid den juridiska delen av köp och sälj av fastigheter. Där samarbetar hon med HZ LEX. Ägaren där heter Claudio Hernández Leal, och han har kommit på idėn att ha fasta priser på sina tjänster vid fastighetsaffärer. Vilket i praktiken betyder att fastigheter med ett värde upp till 259.999,00€ är avgiften en procentsats på max 1%. Därefter har de ett tak på 2.600€ oavsett vad fastigheten säljs för. Här finns mycket pengar att spara!

Bland de hundra järnen ska vi nämna Smörgåstårtans Dag, spansk mästartitel i elektronisk dart, domare i inline-hockey, en av de ansvariga för hockey-laget Fuengirola Lions och behjälplig för Svenska Kyrkan när de behöver det.

Med tanke på att Dessi inte alltid är på kontoret kan det vara en bra idé att alltid först skicka ett mail till henne. All kontaktinfo kan ni se i annonsen.