Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Målare med 30 års erfarenhet

Jag heter Pernilla och har ett eget företag som heter Colourida. Jag har jobbat inom måleribranschen i över 30 år.


När det var dags att välja gymnasium var jag lite vilsen och visste inte vad jag skulle välja. På den tiden umgicks jag med en som skulle gå Bygg och Anläggning (som det hette förr), och han ville bli snickare. Det kanske skulle passa mig också för jag är praktisk lagd, tänkte jag. Jag fick frågan vilken inriktning jag ville ha och det alternativ jag fastnade för direkt, var att bli målare.

Det var inte så vanligt med kvinnliga målare på den tiden och jag visste väl inte riktigt vad jag gav mig in på. En väldigt mansdominerande värld både då och nu. Under åren har jag stött på män som har tvivlat på att jag kan måla. Men när dom jobbat med mig ett tag, har dom kommit och sagt till mig att jag ”faktiskt” kan måla!

Jag har fått skinn på näsan genom åren vilket nog har hjälpt till. Det har varit väldigt intressant att jobba med män. Man ser olika sidor av dom beroende om man är ensam med dom eller i grupp. Dom beter sig annorlunda då kan man säga.

Jag jobbade mest själv under lärlingsperioden. Det har varit för och nackdelar. Nackdelar att jag då inte kunde ta del av tips och råd under vägen. Fördelar var att jag var väldigt noggrann men det tog lite för lång tid. Men under åren då jag jobbat på flera olika måleriföretag och med många olika kollegor, har jag fått lära mig det mesta inom yrket.

Arbeta effektivt och noggrant. Tycker om att planera. Och det roligaste av allt är att se slutresultatet, förändringen. Det är ett tacksamt arbete, man ser vad man har gjort. Det är fantastiskt vad man kan göra med lite färg. Förändra mycket med små medel. Jag Har förmågan att se ett färdigt resultat framför mig, vilket många inte kan. Med min erfarenhet ser jag vad som fungerar och inte, vilket inte alltid är lätt för gemene man.

Det är där vill jag komma hit och bidra med mina kunskaper här på Solkusten. Jag har kommit till en ny fas i livet och startat ett eget företag, låt oss se vart det bär. Jag tycker om att utvecklas. Jag brinner för det jag gör och min drivkraft är att se när andra blir nöjda. Under våren blev jag Diplomerad Färgrådgivare genom en kurs på NCS vilket var otroligt inspirerande. Har även ett Gesällbrev från tidigare.

Så nu vill jag även prova på att sätta färg på Solkusten. Ni kan kontakta mig på info@colourida.com eller ring +46 76 084 8878. Soliga hälsningar Pernilla
 
Vittsjö