Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hållning och allt börjar längst ner - i fötterna

Positionen av fotlederna avgör positionen i alla andra leder; knä, höft, ryggrad, nacke osv. Det är tänkbart att höftproblemen kommer från fötterna. Det är mycket möjligt knäproblem orsakas av fotställningen. och många ryggproblem kan lösas i fötterna.


Jag vet av egen erfarenhet att detta är sant, säger Sandra från Podomedisan. Som barn togs hon till en ortoped av sin mor för hon hade ett knä som inte var rakt. Hon fick rådet att det rättar tills sig när du växer, du behöver inte oroa dig. Så kroppen fortsatte att växa lite snett, men oroa dig inte. Ett ben var kortare, oroa dig inte.

Sandra beslutade sig för att studera till sjukgymnast. Efter knappt ett halvår, fick hon besked om att hennes ryggrad var krokig och att hon säkerligen inte skulle kunna bli sjukgymnast. Men Sandra är envis och fortsatte. Hon fick sina första stora problem som 21-åring, men fortsatte och blev sjukgymnast. Genom att praktisera sitt yrke och olika sporter, höll hon ryggen i skick men det fungerar naturligtvis inte i långa loppet. “Man får lära sig att leva med det” syndromet.

Sandra gifte sig och fick tre underbara, välbalanserade barn. Den enda som inte var lycklig var hennes rygg. Hon hade stora problem under graviditeten och opererades. Det fungerade en tid därefter med sko inlägg. Operation igen, allvarligare denna gång och man tog bort en disk.

Återhämtningen var värre denna gång. Det måste finnas en utväg, tänkte Sandra. Ortopediska inlägg har funnits länge men det är först nu som man använder flexibla material som lätt anpassar sig efter den minsta obalans. Inlägg skall alltid provas ut efter just din fot, idag används modern digital teknik. Höger och vänster fotsula är säkert olika och bör efter en period finjusteras för bästa resultat.

Sandra har själv använt inlägg i 8 år och kan till sist säga att hennes kropp är balanserad och ryggen mår bra. Med andra ord, det är aldrig för sent.

Sandra har sin butik på Postgatan i La Cala de Mijas. Tel 952 93 44 23 eller 609 527 294.
podosan@telefonica.net Sandra pratar engelska, spanska, tyska och holländska.
 


 


Vittsjö