Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Man lär så länge man lever! Egentligen borde rubriken vara ”Parkera din bil rätt, eller var säker på att du parkerar där man får parkera”.


Av Anders Rosell

Som nyligen inflyttad är inte spanskan på topp precis, och då händer det att man famlar lite i blindo - och parkerar fel ibland. Det är mycket värre att parkera fel i Spanien än i Sverige har jag numera fått uppleva. Efter ett redaktionsmöte kastade jag mig ut från kontoret för att fylla på pengar i parkeringsautomaten, med upptäckten om att min bil inte längre stod kvar där jag parkerade den. Den var borta från strandpromenaden i Fuengirola där jag så prydligt ställt den och betalat min parkeringsavgift.

Bemött med ett leende av alla kompisar på redaktionen när jag kom tillbaka med svansen mellan benen, fick jag veta att det går minsann inte att parkera på fel ställen - för då bogseras bilen helt resolut bort. Och med kommentaren: ”Välkommen i klubben, det har hänt oss också!” Min bil hämtade jag upp lite senare i garaget där alla dessa bilar samlas. Det kostade mig 98 Euro. Nu har jag lär mig det också. Som smålänning lär jag inte parkera fel igen. Tror jag.

I DET HÄR NUMRET har vi följt syskonparet och seglarna Böhmer. När spanska mästerskapet i optimistsegling avgjordes i Cartagena i juni var Erik Böhmer, 14, den enda deltagaren som kom från provinsen Málaga. Erik är en ”boquerón” med svenska rötter som brinner för segling. Det gör även hans syster Sofia. Läs Olas artikel på sidan 22.

Läs också Olas artiklar om aktuella konstnärerna, spanske stormästaren Diego de Velazquez och svenska Hilma af Klint, där den senares utställning nu är invigd i Malaga.

Morgan Skantz har varit och besökt den unga vingården ANGEL Bodegas och rapporterar om deras kommande och intressanta nya viner – röda såväl som vita. Läs mer på sidan 32.

Annika Johnsson har tagit oss med till Josés drömhus som han har byggt alldeles själv och som står helt klart - men som han och hustrun MariSol inte ens flyttat in i ännu. Själv har jag varit på hunduställning i Malaga, i fantastiskt fina mässhallar som slår utbudet för oss hunduppfödare och utställare som är vana vid Sverige. Och en hel del annat läsvärt förstås. Trevlig läsning!

RÄTTELSE! I förra numret hade vi missat att ange fotografen till några av bilderna i El Pardo-reportaget. Bilderna är tagna och lånade med tillstånd av Patrimonio Nacional.

 
Vittsjö