Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare!

Äntligen sommar! Välkommen säger vi till sommaren som äntligen dykt upp efter en ovanligt kall vår.


Av Katarina Lindevall

Inför det här numret av Svenska Magasinet har vi besökt Málaga, en kulturstad att räkna med! Det känns som ett måste att besöka vår provinshuvudstad som har blivit så mysig. Málagas trista rykte är som bortblåst med sin fina hamnpromenad, shoppingstråk, mysiga tapasbarer och myller av museer och aktiviteter. Glöm inte att besöka den relativt nya turistbyrån som ligger nedanför Calle Larios för tips under din visit. 

Som ni ser på vår framsida denna gång har vi en fantastisk bild som kommer från bilmuseet i Málaga. Det ligger nära strandpromenaden och är väl värt ett besök med sin utställning av drygt 100 bilar, vintagekläder och hattar från mitten av 1900-talet. Förutom de välkända museerna Picasso- och Thyssenmuseet som är väl värda ett besök har du även flygmuseet som ligger precis vid Málaga flygplats. Sedan har du San Miguel fabriken som ligger precis brevid där du kan följa med på en guidad tur för att se hur man tillagar öl och det blir ett och annat smakprov också. 

Vår artikelserie om spansk historia fortsätter och handlar i detta nummer om Pradomuseet i Madrid som idag har över 8.600 konstverk. 22-25 november arrangerar vi tillsammans med guiden Siv Ling den årliga resan till Madrid där du har möjlighet att besöka detta museum. 

Svenskt midsommarfirande blir det som vanligt på stranden i Fuengirola, se våra evenemangssidor för mer information. Glöm inte spanjorernas motsvarighet San Juan som firas den 23 juni med eldar längs kustens stränder.

Var försiktiga i sommartrafiken! För er som är besökare med hyrbil har vi satt ihop en bilsida med lite tips om bilkörning på kusten, se sida 42. 

Glad midsommar och Feliz San Juan!

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

Vittsjö