Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Det är fint så här års i Spanien. Det vill säga utomhus...


Av Katarina Lindevall

I helgen har jag flyttat. Det har minsann inte varit lätt att hitta en lägenhet som känns bra.
Det är tråkigt att nästan alla lägenheter måste hyras möblerade!!!

Är inte det konstigt? Man är alltså tvingad till att delta i denna brist på styling inomhus. Jag skulle vilja säga att 5% av alla lägenheter vi har tittat på var omöblerade. Resten är fyllda på bredden och höjden med restmöbler som förmodligen har samlats ihop från familjens alla hörn, gathörn inkluderade. Nästa problem man stöter på är ju vart man ska ställa alla dessa saker (sopor) när man flyttar in.  

Spanjorerna har verkligen lite koll på hur man gör det mysigt inomhus. På vägen till jobbet promenerar jag förbi flera spanska bostäder och man kan ju inte låta bli att kika in när man hör en tv som står på högsta volym i ett kolsvart hus med minifönster med galler för och en hund som rastar sig själv. För oss svenskar är det för de flesta otänkbart att ignorera komfort och snygg inredning av våra bostäder. 

Inte ens Ikea känner jag igen... har dom skickat ner en massa restmöbler från Ikeabutiker i norr tro...? Ikea kunde man ju få lite inspiration från förr i tiden. Nu kändes det mest som en ovälkommen återblick för 20 år sedan när jag köpte möbler till min första lägenhet.

Men det är inte bara nattsvart i den spanska inredningsvärlden. På sida 30 kan du läsa om hur Annika Jonsson funnit harmoni mellan skandinavisk och spansk design. 
Vidare bjuder vi på en artikel om Starlite-festivalen som går av stapeln i augusti i Marbella. Svenska Magasinets On Tour fortsätter och den här gången besöker vi Estepona. Ola, vår reporter har även börjat en ny artikelserie om spansk historia. Jag vill också passa på att välkomna vår nya skribent Anton Andersson som debuterar med en utmärkt hälsoartikel i detta nummer. Det är full fart på redaktionen, inte minst när Christer Melkerson blev intervjuad av Sveriges Radio angående den nya lagen som säger att spaniensvenskar måste deklarera de tillgångar de har i Sverige.

Inför vårt sommarnummer kommer vi att publicera tips om vad man kan göra i varje stad längs kusten. Tipsa oss gärna om dina smultronställen, du kan maila oss på 
design@svenskamagasinet.nu

Trevlig läsning


Vittsjö