Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Rotary skänker bil till barnhem i Tanger

Rotary Club i Fuengirola/Mijas har skänkt bilen till en hjälporganisation i Tanger ”Ningún niño sin techo” (inget barn utan tak över huvudet) (www.nnst.org)


Av Nina Jarlöv

 
Detta icke-vinstdrivande projekt startades av Maria Rodríguez Almendros för några år sedan. Hon åkte då till Tanger med kläder, filtar och mat till gatubarn och för sju år sedan kunde hon hyra ett hus och ge tolv pojkar ett riktigt hem med en stark och kärleksfull mor, långt ifrån känslan av ett barnhem.
 
Maria föddes i Tanger, så hon kan kulturen väl. Hon är en mycket modig kvinna med ett stort hjärta, hon gav upp sitt bekväma liv i Marbella, för att hjälpa de barn som mest behöver det, de som inte har föräldrar som kan ta hand om dem.
Hon har verkligen arbetat hårt för att få sin dröm att bli verklig, att skapa ett hem till dessa pojkar som hon hittade på gatorna i Tanger.
 
Dessa små själar mellan 8 och 18 års ålder, går nu i skolan, får äta fyra gånger om dagen, sova i varma sängar och är korrekt klädda och rena. De flesta av dem övergavs av sina föräldrar som var inblandade i droger och stölder.
 
Nu får de utbildning i marockansk och spansk kultur, lär sig familjevärderingar, vänskap, tolerans och de har en framtid. Läkare och tandläkare i Tanger ger dem gratis behandling, livsmedelsbutiker och bagerier levererar mat till huset utan ersättning och det finns även andra människor som arbetar frivilligt för att hjälpa dessa barn.
 
Maria har startat detta projekt helt ensam, och gör själv allt arbete och hanterar all kontakt med myndigheterna. Initialt fick hon en del stöd från myndigheterna i Spanien och Marocko, men i dag med den rådande ekonomiska situationen i Spanien har allt stöd avbrutits. Hon har haft mycket svårt att hålla huset Al Amal (hopp på svenska), men med hjälp från Rotaryklubben i Fuengirola Mijas samt Rotaryklubben i Tanger samt många vänner har pojkarna fortfarande tak över huvudet.
 
Denna hjälporganisation har ett bankkonto i San Pedro de Alcántara, där alla pengar de får från medlemmar går till hyra, vatten och el för att driva huset.
 
För mer information om hjälporganisationen, om medlemskap eller donation så kontakta gärna Nina Jarlöv via: ninajarlov@gmail.com.
Vittsjö