Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Annika Schanke ny rektor vid Svenska skolan i Marbella

Annika Schanke, ny rektor vid Svenska skolan i Marbella, bland glada elever
Annika Schanke, ny rektor vid Svenska skolan i Marbella, bland glada elever
Bia Nyman går i pension och Annika Schanke tar över efter två år som lärare vid den populära Marbellaskolan med 40 elever. Annika har tidigare varit biträdande rektor vid Svenska skolan i Fuengirola och haft olika tjänster från förskola till årskurs 9. Från läsåret 2011/2012 har Annika Schanke ett tillsvidare kontrakt som rektor


Av Ola Josefsson

-Jag ser detta som världens roligaste arbete, jag blir glad varje dag när jag kommer till skolan. Det är ett privilegium att få arbeta med barn, och barn ger så stor glädje, säger Annika Schanke.
-Det är ett litet paradis på skolan i Marbella. Det är lätt att jobba, vi har lugn och harmoni, alla trivs.

Nämn en viktig profilfråga?
-Vi jobbar jättemycket med språk och vi är duktiga på att lära eleverna spanska, svenska och engelska. Många av våra elever pratar två språk, en del pratar fyra språk och på skolan växlar vi mellan flera språk. En del av elever här är för att komplettera sitt språk.

Tror du att statsbidraget blir kvar i framtiden?
-Jag vet inte. Vi har uppvaktat Skolverket men de har inga klara anvisningar att ge oss. Tiderna har förändrats, tidigare flyttade svenska familjer ut i världen på grund av arbetet vilket berättigade dem statsbidrag. Nu flyttar familjer av många olika skäl.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
-Jag tyckte mycket om språk och historia. Jag läste sex språk på gymnasiet: svenska, engelska, tyska, franska, latin och grekiska. Däremot inte spanska, det har jag fått plugga in nu. Historia är spännande, kan man inte historia kan man inte förstå nutiden, varför det har blivit som det har blivit.

Var tillbringar du semestern?
-I ett litet torp utanför Örebro. Jag vandrar i skogen, plockar blommar och cyklar. Det jag uppskattar mest är tystnaden, ingen trafik bara fågelsång.

Något trevligt semestertips på Solkusten?
-Jag gillar att åka upp till sjöarna, norr om Málaga. Där är det så fint med kontrasten till Solkusten. Här finns sötvattensjöar och det luktar tall och skog.

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 Vittsjö