Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Svenskt företag är ledande inom solenergi!

Kris eller inte i världen, Europa lämnar USA och resten av världen bakom sig i fråga om radikala framsteg inom solenergi teknik för användning i bostäder och av företag.


Soltech Energy Mediterraneo S.L. är den spanska filialen av ett svenskt företag vilket skapat ett integrerat solvärme tak. Vi kan snart glömma de gamla solpanelerna för alltid.

SolTech systemet bygger på flerårig forskning på KTH och vidareutveckling hos oss på SolTech Energy. I stället för traditionella takpannor i betong eller tegel läggs takpannor i glas, som solen kan skina igenom in på den yta inunder som absorberar solens strålar. Energin som fångas upp leds därefter in i huset och integreras med husets befintliga uppvärmningssystem.

SolTech Energys energismarta tak är ett vanligt tak och samtidigt en solfångare som vi enkelt kopplar ihop i ditt nuvarande uppvärmningssystem. Detta estetiskt vackra soltak installeras vanligtvis på ett par dagar.

För dig som inte behöver byta tak, integrerar vi enkelt och snyggt det energismarta taket som en del i ditt nuvarande tak. Du får en snygg och jämn övergång mellan det traditionella taket och det energismarta taket.

I Spanien har Junta de Andalucia sådan tilltro på systemet att de lämnar bidrag fram till juni på ca 50 % av vad systemet kostar samtidigt som bidrag för solpaneler minskas till 25 %.
Solteknik behövs göras mer tillgängligt för den stora allmänheten om EU skall kunna minska sitt beroende av utländsk olja och snabbt ökande energipriser. Det patenterade soltaket är första steget i denna process.

Soltechs vision är att vidareutveckla en rad produkter vad gäller dubbla funktioner både som byggnadsmaterial och solfångare t ex väggar som ger solgenererad värme, avancerad solenergi omvandling och underjordiska lagringstankar för långvarig lagring av soluppvärmt vatten. Soltechs fokus just nu är soltaket vilket lanseras i USA och flera europeiska länder under nästa månad. Äntligen får Europa sin dag i solen i främsta ledet när det gäller nästa globala tekniska boom.
Soltech Energy´s spanska huvudkontor finns i Fuengirola, tel 952 66 59 54. www.soltechenergy.com


Vittsjö