Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hallå där – Hans Malmström, ny ordförande i Club Nordico

Hans Malmström, 67, ekonomen som blev ägare till värdshus i Hälsingland och drivit hotellverksamhet är ny ordförande i Club Nordico i Fuengirola med cirka 150 helårsmedlemmar.


Av Ola Josefsson

Varför blev det Spanien för dig och din hustru?
-Det var ett beslut vi tog tidigt att när vi pensionerat oss skulle det bli sol, värme och Spanien. Endast en fyra timmars flygresa ligger Spanien nära Sverige. Vi köpte hus i Coín 1986 och har sedan 2000 bott på Solkusten större delen av året.
-Vi sätter värde på ett vardagsliv och det har vi funnit i Coín. Jag har en trädgård att pyssla i och min fru har en keramikverkstad. Sedan gillar jag att sjunga klassisk musik och det kan jag öva på i huset utanför Coín utan att störa någon…

Vilken kännedom om Club Nordico har du?
-Jag var med när Club Nordico startade för tio år sedan. Det var en speciell händelse när vi var några som bröt oss ur AHN och startade eget. Men det är en tid vi lämnat bakom oss, nu ser vi framåt och föreningen är ett viktigt kontaktnät eller socialt nätverk. Jag blev tillfrågad i höstas om att bli ordförande i föreningen och på den vägen är det.
-Jag tycker det är roligt att vara aktiv och vara med och bidra med något. Det känns som en rolig utmaning.

Vilka uppgifter har föreningen?
-Jag skulle vilja säga att våra uppgifter förändras. Tidigare hade många Spaniensvenskar dåliga språkkunskaper och hade på så sätt svårt att komma in i det spanska samhället. Nu är vi bättre pålästa. Föreningen har blivit mer ett socialt nätverk i stället för att hjälpa till med praktiska saker.

Vad händer på Club Nordico den närmaste tiden?
-Vi körde vår revy ”Vilka förvecklingar” i början av mars i Fuengirola och den 22 mars kommer vi till Almuñécar. Så väntar vårfest den 19 mars och påskfest den 23 april.


Vittsjö