Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Med vind i seglen

Varma vindar, milslånga vita stränder och en gassande sol som blänker i Atlanten. Vad mer kan man önska sig. I sommar reser vi till Tarifa och surfar


Av Malin Göthberg

Sanden nästan bränner under fötterna när jag står och tittar ut mot havet. Mot horisonten tecknar sig vindsurfare och kitesurfare med skärmar i alla regnbågens färger. Längre bort höjer sig Atlasbergen och det marockanska fastlandet och man kan skymta någon enstaka segelbåt.

Träffpunkt
Stämningen är prestigelös. Alla är glada, ödmjuka och trevliga. I Tarifa hjälper alla varandra om det trasslar till sig med skärmen eller brädan.
Hundar, valpar, katter och deras ungar leker med varandra på stranden. Har de tur, kan de få en bit mat vid den charmiga lilla strandbaren som ligger strax intill surfshopen Spin Out Windsurfing centre Tarifa (tlf 956 236 352).
När magen börjar kurra och musklerna värker är strandbaren den självklara träffpunkten. Här hörs glada röster från alla världens hörn. Det genomgående samtalsämnet är morgonens timmar på vattnet.

Hyra utrustning
På Spin Out kan du hyra surfingbräda, våtdräkt, skor och sele. Här kan du ta lektioner i surfing, från nybörjare till avancerad. Du bestämmer själv om du vill gå i grupp eller få privatlärare. Som avancerad vindsurfare kan du lära dig de senaste tricken och hoppen.
Även om du inte är någon hängiven surfare, så är Tarifa ett självklart resmål. Bara synen av sanddynerna och det kristallblåa havet är som balsam för själen.

Fem stränder
Runt Tarifa finns det fem stränder. Los Lances, Punta Paloma, Valdevaqueros, Playa Chica och Bolonia som populär bland nudister. Om du inte bara vill gå långpromenader utmed havsbrynet eller ligga i vattnet och plaska erbjuds det en mängd aktiviteter i Tarifa-området.
Här kan du rida galopp utmed stranden i skymningen eller hyra en cykel och utforska området och hitta dina egna smultronställen. I gamla stadsdelen med dess ringmur kan du strosa på kullerstensgator. Här finns massor av historik.

Öppet om det blåser
Pa huvudgatan i Tarifa ligger ett hundra tal surfbutiker tätt inpå varandra. Här kan du köpa vindsurfingbrädor, kiteprylar och surfkläder. Den som letar efter cityklädsel får det svårt. Här regerar surfmodet.
Öppettiderna varierar beroende på hur mycket det blåser! Det hör inte till ovanligheterna att affärsbiträdena öppnar butiken i en blöt våtdräkt med brädan under armen.

Mysiga hotell
Det finns några mysiga och prisvärda hotell i Tarifa. Men boka i tid då det är stor efterfrågan under sommarmånaderna. Vill du gå ut och äta middag är ett besök på hotellets restaurang att rekommendera då utbudet av restauranger i centrum är i minsta laget.
Hotel som Punta del Sur (tlf 956 684 326) och Hotel Hurricane (tlf 956 68 49 19) är två trevliga hotell. Här hittar du god mat, mysiga rum, bra service och en mängd olika aktiviteter. Det erbjuds tennislektioner, cyklar, vindsurfingskola, träningslokaler och relax-avdelningar. Trevliga poolområden finns det också.

Läs mer på nätet:
www.elestrecho.comBara synen av sanddynerna och det kristallblåa havet är som balsam för själen
Bara synen av sanddynerna och det kristallblåa havet är som balsam för själen
Vittsjö